Flevonice was bijna 15 jaar lang de alternatieve plek in Nederland waar Schaatsliefhebbers hun toertochten in de buitenlucht konden houden. Het idee om zo’n lange ijsbaan in de natuur te creëren is ooit ontstaan, omdat de winters niet meer koud genoeg waren voor een Elfstedentocht en natuurijs dat steeds schaarser werd.

Zonnepanelenpark

Halverwege haar bestaan heeft Flevonice een begin gemaakt met het aanleggen van groot zonnepanelenpark op haar terrein met als doel om als eerste ijsbaan in Nederland energieneutraal te kunnen opereren. Door de jaren heen is dit zonnepanelenpark steeds verder uitgebreid.

Toen in 2020 besloten werd om te stoppen met het exploiteren van de ijsbaan vanwege de klimaatverandering, zijn de plannen om een groot zonnepanelenpark te realiseren verder doorgezet en is het park uitgegroeid tot ruim 44Mwp. Dit is voldoende om 15.000 huishoudens te voorzien in hun energiebehoefte. Hiermee draagt het zonnepanelenpark bij Flevonice significant mee aan het terugdringen van de afhankelijkheid van fossiele energie en de daarmee gepaarde de uitstoot van CO2.

‘Global warming als rode draad.’

Er zijn tal van mogelijkheden op het terrein. Laat je hier inspireren.